www.tacos.cz Zeleninu očistěte, cibuli oloupejte a vše nakrájejte. Maso nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky. Olej v hrnci zahřejte. Nakrájené maso vkládejte po částech, prudce opečte a vyjměte. Potom na omastku opečte za stálého míchání zeleninu a cibuli do zlatova. Duste do měkka pod pokličkou až do vysmahnutí šťávy. Zeleninu zaprašte moukou. Zalijte rajčatovým protlakem, vínem, vývarem a nejméně 10 minut povařte. Rozmačkejte, podle potřeby propasírujte. Omáčku vlijte zpět do hrnce přidejte bobkový list a maso. Přiklopené duste na mírném ohni do měkka. Těsně před jídlem osolte a opepřete.
www.tacos.cz Náš tip: Mouku vynechte a teprve na konci vaření rozhodněte, zda omáčku zahustíte.
www.tacos.cz Příloha: Brambory vařené nebo na loupačku, bramborové knedlíky. Červené víno nebo hořké pivo.