cpt. Cook
 

Korma z kachny

Kořeněná kachna na hruškách
(Ànec amb peres)

Kounická kachna

Magret de canard aux griottes
(Kachní prsa na višních)

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Paštika s kachnou a černými olivami
(Pâté en croute de canard et olives noires confites)

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

Plněná kachna

Plněná kachna po slezsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  kachní prsíčka, 1/2 malý pórek, 215 dkg celeru, 1/2 malá mrkev, 1/2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 150 dkg červené cibule, 2 středně velká kyselejší jablka, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce přírodního cukru, 2 lžíce balzamového octa, šalvěj - několik lístků
zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce masa krátce opláchneme, osušíme a vždy z podélné strany do nich ostrým nožem nařízneme kapsu.

www.tacos.cz Pórek, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zeleninu osmahneme na rozpáleném másle, osolíme a opepříme a touto směsí naplníme naříznuté kapsy. Prsíčka ovážeme pevnou nití a na pánvi je v rozpáleném oleji ze všech stran opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a maso dopékáme dalších asi 10 minut. Takto připravené porce vložíme do nákypové formy nebo pekáčku a pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C (plyn stupeň 3). Mezitím oloupáme cibule, omyjeme a osušíme jablka a vše nakrájíme na půlměsíčky. Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli na něm necháme zesklovatět, zasypeme ji cukrem a poté, co mírně zkaramelizuje, ji přelijeme octem. Přidáme jablka, prohřejeme je, přílohu osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme oprané lístečky šalvěje.

www.tacos.cz Upečené kapsy vyjmeme, nit odstraníme, maso nakrájíme na plátky a na talíři obložíme karamelovými jablky.

www.tacos.cz Příloha: bramborové hranolky, krokety apod.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2902x    verze pro tisk

Ričet

Šoulet

Šoulet