Nadívaná husa Flamengo
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1
/2 husa, 1
/2 rozpůlený citrón, 4 plátky slaniny, sůl, mletý pepř,
Nádivka: 3 lžíce másla, 2 cibule nakrájené nadrobno, 6 stroužků česneku nakrájených nadrobno, 2 lžíce strouhanky, 1/2 lžíce šalvěje, 1/2 lžička dobromysli, 1/2 lžička tymiánu, 2 vejce, 2.15 dl kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve si připravíme nádivku. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme cibuli s česnekem a 8 minut smažíme. V misce smícháme koření, strouhanku a dobře promícháme. Vmícháme připravenou cibuli a vejce, přilijeme kuřecí vývar, znovu promícháme a dáme na stranu. Umytou a osušenou husu potřeme uvnitř i z venku citrónem a důkladně posolíme a opepříme. Husu naplníme nádivkou. Na dno pekáče položíme plátky slaniny, na ně dáme husu a v rozpálené troubě pečeme 30 minut při 350°C. Plamen snížíme na 250°C a za občasného podlévaní pečeme tak dlouho, až je husa propečená. Husu vyndáme, rozporcujeme a podáváme.