www.tacos.cz Příprava kachny: z vykuchané kachny odkrojíme v kloubu křídla, odřízneme nohy, vykrojíme krk a kůži můžeme ponechat. Pak kachnu na hřbetě rozřízneme a ostrým nožem opatrně oddělíme maso od kostry. Nesmíme porušit maso ani kůži. Takto vznikly plát posolíme, naplníme nádivkou a zašijeme. Převážeme ještě motouzem do tvaru válečku tak že klademe smyčky motouzu hustě vedle sebe. Povrch posolíme, vložíme na pekáč a mírně podlijeme. Při pečení kachnu často obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Jakmile je kachna měkká, zahustíme šťávu lžičkou mouky a kouskem másla a povaříme.
www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík, bramborový knedlík, salát z červeného nebo dušeného červeného zelí s jablky. Zbytek podáváme na studeno s francouzským zeleninovým salátem nebo okurkovým salátem smíchaným s rajčaty a paprikami.