Pâté en croute de canard et olives noires confites recept ze stránek www.tacos.cz
na těsto: 115 dkg hladké mouky, 7.15 dkg másla, 2 žloutky, 1/2 špetka soli, 3 lžíce vody, 1/2 žloutek na pomazání
www.tacos.cz Směs připravíte tak, že kachnu vykostíte a zbavíte kůže, prsíčka nakrájíte na malé kostičky a odložíte stranou. Maso z kachní kýty a bůčku jemně nasekejte. Přidejte všechny přísady, šunku na kostičky, olivy rozpůlené, nakrájenou šalotku podušenou v portském, nasekaný zázvor, a dobře promíchejte. Poté přimíchejte na kostičky nakrájená prsa.
www.tacos.cz Paštiku en croûte připravte tak, že pečlivě vymažete máslem kulatou nebo oválnou terinu. Vyložte ji těstem, které jste předtím rozváleli válečkem, a nechte po stranách dostatečný přesah. Hotovou směsí ji obložte a pokrm uzavřete. Potřete povrch žloutkem a pak jej nožem propíchněte, aby během pečení unikala pára. Vložte do trouby při 180 °C na přibližně 75 až 90 minut. Nechte vychladnout. Mezitím si připravte tekuté želé rozpuštěním želatinových lístků podle návodu na obalu. Poté nalijte část tekutého želé do komínku na povrchu koláče. Přes noc jej uložte do chladničky.
www.tacos.cz Recept Alaina Dutourniera, šéfkuchaře v pařížském Carré des Feuillants.