Kachní prsa na višních recept ze stránek www.tacos.cz
kachní základ: 3 kg kachních kostí, 2 cibule, 1/2 mrkev, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku
www.tacos.cz Kachní prsa smažíme na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů 7 minut, většinu tuku z pánve odstraňujeme, potom je otočíme a smažíme asi 5 minut, nakonec zase na 4 minuty obrátíme a necháme dojít na mírném ohni. Nesmí být úplně propečené, uvnitř musí zůstat krvavé. Ostraníme z ohně a necháme chvilku odpočinout. Višně mezitím necháme rozmrazit v balsamicu a přidáme je spolu s kachním základem k prsíčkům zbaveným všeho tuku, vše prohřejeme. Podáváme nakrájené na plátky a zaléváme horkou omáčkou.