cpt. Cook
 

Korma z kachny

Kořeněná kachna na hruškách
(Ànec amb peres)

Kounická kachna

Francie - Provensálsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Magret de canard aux griottes

Kachní prsa na višních

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  kachní prsíčka asi po 300 g, 20 dkg mražených višní, 15 dl kachního základu, 1/2 šálek aceta balsamica,

kachní základ: 3 kg kachních kostí, 2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku

zkopírováno z http://www.tacos.cz Začneme základem: nasekané kosti dáme na pekáči do rozpálené trouby a necháme je zčervenat, přidáme podrcený česnek a na větší kusy nakrájenou zeleninu. Potom v hrnci zalejeme vodou a necháme vařit na mírném ohni nejméně 2 hodiny, během vaření odstraňujeme nečistoty z povrchu. Potom vývar přecedíme a dále na ohni redukujeme, až získáme asi půl litru jantarové a husté omáčky. Odložíme ji stranou.

www.tacos.cz Kachní prsa smažíme na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů 7 minut, většinu tuku z pánve odstraňujeme, potom je otočíme a smažíme asi 5 minut, nakonec zase na 4 minuty obrátíme a necháme dojít na mírném ohni. Nesmí být úplně propečené, uvnitř musí zůstat krvavé. Ostraníme z ohně a necháme chvilku odpočinout. Višně mezitím necháme rozmrazit v balsamicu a přidáme je spolu s kachním základem k prsíčkům zbaveným všeho tuku, vše prohřejeme. Podáváme nakrájené na plátky a zaléváme horkou omáčkou.

vloženo 31.07.2011    zobrazeno 2369x    verze pro tisk

Nadívaná husa Flamengo

Nadívaná husí prsíčka

Nadívaná kachna po dánsku

Paštika s kachnou a černými olivami
(Pâté en croute de canard et olives noires confites)

Pečená husa s nádivkou

Pečená kachna s černobýlem

Pečená kachna v rýži s hrachem

Pečená nadívaná kachna

Pekingská kachna (singapurská úprava)

Plněná kachna

Plněná kachna po slezsku

Plněná kachní prsíčka s jablky a cibulí

Ričet

Šoulet

Šoulet