Magret de canard aux griottes - recept cpt. Cooka
Kachní prsa na višních
4 porce: 4 kachní prsíčka asi po 300 g, 20 dkg mražených višní, 5 dl kachního základu, 1 šálek aceta balsamica,
kachní základ: 3 kg kachních kostí, 2 cibule, 1 mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku
Začneme základem: nasekané kosti dáme na pekáči do rozpálené trouby a necháme je zčervenat, přidáme podrcený česnek a na větší kusy nakrájenou zeleninu. Potom v hrnci zalejeme vodou a necháme vařit na mírném ohni nejméně 2 hodiny, během vaření odstraňujeme nečistoty z povrchu. Potom vývar přecedíme a dále na ohni redukujeme, až získáme asi půl litru jantarové a husté omáčky. Odložíme ji stranou.
Kachní prsa smažíme na rozpálené pánvi nejprve kůží dolů 7 minut, většinu tuku z pánve odstraňujeme, potom je otočíme a smažíme asi 5 minut, nakonec zase na 4 minuty obrátíme a necháme dojít na mírném ohni. Nesmí být úplně propečené, uvnitř musí zůstat krvavé. Ostraníme z ohně a necháme chvilku odpočinout. Višně mezitím necháme rozmrazit v balsamicu a přidáme je spolu s kachním základem k prsíčkům zbaveným všeho tuku, vše prohřejeme. Podáváme nakrájené na plátky a zaléváme horkou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka