Nadívaná husa Flamengo - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  husa, 1 rozpůlený citrón, 4 plátky slaniny, sůl, mletý pepř,

Nádivka: 3 lžíce másla, 2  cibule nakrájené nadrobno, 6 stroužků česneku nakrájených nadrobno, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce šalvěje, 1 lžička dobromysli, 1 lžička tymiánu, 2  vejce, 2.5 dl kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř

Nejdříve si připravíme nádivku. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme cibuli s česnekem a 8 minut smažíme. V misce smícháme koření, strouhanku a dobře promícháme. Vmícháme připravenou cibuli a vejce, přilijeme kuřecí vývar, znovu promícháme a dáme na stranu. Umytou a osušenou husu potřeme uvnitř i z venku citrónem a důkladně posolíme a opepříme. Husu naplníme nádivkou. Na dno pekáče položíme plátky slaniny, na ně dáme husu a v rozpálené troubě pečeme 30 minut při 350°C. Plamen snížíme na 250°C a za občasného podlévaní pečeme tak dlouho, až je husa propečená. Husu vyndáme, rozporcujeme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka