cpt. Cook
 

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Moravský bramborový chléb

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1/2 kg hladké mouky, 3 dl mléka, 1/2  vejce, 15 dkg másla, sůl, 3 dkg kvasnic
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vychladlé uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a s moukou, mlékem, vejcem, droždím, solí a máslem zpracujeme na tužší těsto, které necháme dobře vykynout. Po vykynutí z něho vytvarujeme bochník, který pozvolna pečeme na plechu v mírně vyhřáté troubě. Těsto musí být tuhé, aby se při pečení bochník nerozjel.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2273x    verze pro tisk

Morbiflette

O'Brienovy brambory
(O'Brien's potatoes)

Opečené brambory

Opečené brambory Barbados

Pasticcio di patate con le salsicce
(Bramborový koláč s klobáskou)

Patate raganate
(Zapečené brambory s rajčaty)

Pečené batáty s kešu oříšky, šalotkou a kozím sýrem

Pečené brambory

Pečené brambory s česnekem

Pečené brambory s omáčkou

Pečené brambory s tvarohem

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Pečené sladké brambory s chilli