cpt. Cook
 

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Katalánské brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 8 snítek zelené petrželky, 1/2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 dl oleje, 1/2  citrónu na šťávu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slané vodě, oloupáme a nakrájíme na plátky. Nadrobno nakrájenou zelenou petrželku, cibuli a česnek opečeme v železném kastrolu na oleji. Vložíme brambory, osolíme je, opepříme a přidáme citrónovou šťávu. Zapékáme je v troubě, až se na nich vytvoří zlatohnědá kůrka. Podáváme je posypané strouhaným sýrem a smaženou cibulkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2255x    verze pro tisk

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette

O'Brienovy brambory
(O'Brien's potatoes)

Opečené brambory

Opečené brambory Barbados

Pasticcio di patate con le salsicce
(Bramborový koláč s klobáskou)

Patate raganate
(Zapečené brambory s rajčaty)

Pečené batáty s kešu oříšky, šalotkou a kozím sýrem

Pečené brambory

Pečené brambory s česnekem

Pečené brambory s omáčkou

Pečené brambory s tvarohem

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Pečené sladké brambory s chilli