cpt. Cook
 

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krkonošský toč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg brambor, 3/4 l mléka, 1/2  vejce, 12 lžic škvarků, mletý pepř, 4 stroužky česneku, majoránka, 8 dkg oleje, 9 lžic strouhanky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory rozstrouháme. Dáme na síto a necháme okapat do mísy. Pak vodu slijeme a zbylý škrob si ponecháme. Brambory spaříme horkým mlékem, přidáme nadrobno rozsekané škvarky, vejce, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl a strouhanku, promícháme, a je-li těsto řídké, přidáme trochu mouky a zbylý škrob. Pekáč vymažeme tukem, vlijeme těsto, uhladíme nožem a pečeme v prudce rozpálené troubě dorůžova asi 20 minut. Horký stočíme v závin. Podáváme k němu kysané zelí nebo zeleninový salát.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2805x    verze pro tisk

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette

O'Brienovy brambory
(O'Brien's potatoes)

Opečené brambory

Opečené brambory Barbados

Pasticcio di patate con le salsicce
(Bramborový koláč s klobáskou)

Patate raganate
(Zapečené brambory s rajčaty)

Pečené batáty s kešu oříšky, šalotkou a kozím sýrem

Pečené brambory

Pečené brambory s česnekem

Pečené brambory s omáčkou

Pečené brambory s tvarohem

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Pečené sladké brambory s chilli