cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Morbiflette

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  20 dkg slaniny, 1.15 kg brambor, muškátový oříšek, 150 dkg Morbieru, 3  cibule, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory uvaříme na páře. Plátky slaniny opékáme na pánvi. Cibule oloupeme a kolečka přidáme ke slanině a dosmažíme spolu. Brambory nakrájíme na plátky a přihodíme na pánev, promícháme. Přidáme sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Nakonec se navrch přidají proužky francouzského poloměkkého sýra Morbier a když se roztaví, je vše hotovo.

www.tacos.cz V jiné variantě lze použít místo slaniny uzenou klobásku, navrch přidat smetanu nebo crème fraîche a vše zapéci na chvíli pod grilem.

www.tacos.cz

vloženo 28.10.2009    zobrazeno 1515x    verze pro tisk