6 porcí: 20 dkg slaniny, 1.
15 kg brambor, muškátový oříšek,
150 dkg
Morbieru, 3 cibule, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory uvaříme na páře. Plátky slaniny opékáme na pánvi. Cibule oloupeme a kolečka přidáme ke slanině a dosmažíme spolu. Brambory nakrájíme na plátky a přihodíme na pánev, promícháme. Přidáme sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Nakonec se navrch přidají proužky francouzského poloměkkého sýra Morbier a když se roztaví, je vše hotovo.
www.tacos.cz V jiné variantě lze použít místo slaniny uzenou klobásku, navrch přidat smetanu nebo crème fraîche a vše zapéci na chvíli pod grilem.
www.tacos.cz