Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Oloupejte šalotku a nakrájejte ji. Smažte ji 3 minuty na pánvi s olivovým olejem a poté přidejte opláchnutý a osušený špenát. Přidejte sůl a pepř a restujte ještě 2 minuty, zbavte tekutiny.
www.tacos.cz Zbylý stroužek česneku oloupejte, odstraňte jádro a nakrájejte ho. Nasekejte kopr. Z lososa odstraňte kosti, pokud jsou, a maso nakrájejte na kostky.
www.tacos.cz Na pánvi rozehřejte polovinu másla, přidejte prosátou mouku a promíchejte. Přilijte tekutinu z vaření brambor a šlehejte, dokud se neobjeví první bublinky. Přidejte dvě třetiny kopru a česnek, osolte a opepřete.
www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Do máslem vymazané misky položte vrstvu brambor. Zalijte je trochou koprové smetany, rozložte na kostičky nakrájeného lososa a špenát, zalijte zbylou smetanou a navrch rozložte plátky brambor. Na gratinovaný pokrm dejte zbylé máslo nakrájené na malé kousky a pečte 20 minut. Posypte čerstvým koprem a rychle podávejte.