Crispy-topped Cumberland pie recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Postupně přimíchejte horkou vodu, pak přihoďte hovězí nakrájené na větší kusy a přiveďte k mírnému varu. Přikryjte a duste v troubě 2,5 hodiny, poté odkryjte a zapékejte dalších 30 minut až 1 hodinu, dokud maso opravdu nezměkne a omáčka nezhoustne.
www.tacos.cz A mezitím uvařte brambory v hrnci s vroucí vodou, ne úplně do měkka. Přendejte maso do zapékací misky. Nakrájejte vychladlé brambory na 1 cm silná kolečka a jemně je promíchejte se solí, zbylým olejem a lístky tymiánu. Navrstvěte na hovězí maso a při vrstvení je posypte strouhaným sýrem. Koláč můžete v této fázi zakrýt a nechat v lednici po dobu dvou dnů nebo zmrazit až na tři měsíce. Zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a pečte 30-40 minut, dokud nebude koláč zlatavý a křupavý a omáčka nebude bublat. Podávejte s hráškem.