cpt. Cook
 

Brambory zapečené s kmínem

Brambory zapečené s kyselou smetanou

Brambory zapečené s masem

Brambory zapečené s rajčaty

Brambory zapečené s rajčaty po plovdivsku

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Anglie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cumberlandský koláč s křupavým povrchem

Crispy-topped Cumberland pie

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2 stonky řapíkatého celeru, 1/2  cibule, 2  mrkve, 15  bobkových listů, 3 snítky tymiánu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce worcestrové omáčky, 2 kostky bujónu (masox), 6 dl vody, 815 dkg zadního hovězího, 815 dkg brambor, 2.15 dkg vyzrálého čedaru, 2.15 dkg parmazánu nastrouhaného najemno
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 160 °C. Celer nakrájejte na 1 cm kousky, cibuli nadrobno, mrkev podélně rozkrojte a nakrájeje na kousky a vše s bobkovým listem a snítkou tymiánu nechte 10 minut změknout v kastrolu na másle a polovině oleje. Vmíchejte mouku a poté protlak, worcestrovou omáčku a rozdrobené kostky vývaru.

www.tacos.cz Postupně přimíchejte horkou vodu, pak přihoďte hovězí nakrájené na větší kusy a přiveďte k mírnému varu. Přikryjte a duste v troubě 2,5 hodiny, poté odkryjte a zapékejte dalších 30 minut až 1 hodinu, dokud maso opravdu nezměkne a omáčka nezhoustne.

www.tacos.cz A mezitím uvařte brambory v hrnci s vroucí vodou, ne úplně do měkka. Přendejte maso do zapékací misky. Nakrájejte vychladlé brambory na 1 cm silná kolečka a jemně je promíchejte se solí, zbylým olejem a lístky tymiánu. Navrstvěte na hovězí maso a při vrstvení je posypte strouhaným sýrem. Koláč můžete v této fázi zakrýt a nechat v lednici po dobu dvou dnů nebo zmrazit až na tři měsíce. Zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a pečte 30-40 minut, dokud nebude koláč zlatavý a křupavý a omáčka nebude bublat. Podávejte s hráškem.

vloženo 15.03.2022    zobrazeno 495x    verze pro tisk

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Gratinované brambory s houbami
(Gratin de pommes de terre aux champignons des bois)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené