cpt. Cook
 

Brambory zapečené s kmínem

Brambory zapečené s kyselou smetanou

Brambory zapečené s masem

Brambory zapečené s rajčaty

Brambory zapečené s rajčaty po plovdivsku

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Cumberlandský koláč s křupavým povrchem
(Crispy-topped Cumberland pie)

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinované brambory s houbami

Gratin de pommes de terre aux champignons des bois

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg čerstvých hub (lišky, stročky, hřiby), 150 dkg brambor, 2.15 dl šlehačky, 2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 2 snítky tymiánu, 1/2 lžíce kukuřičného škrobu, 15 dkg másla, 1/2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Houby omyjte a osušte. Nakrájejte je na kousky. Nakrájejte cibuli a prolisujte česnek. Rozehřejte pánev s polovinou másla a olivovým olejem. Houby s trochou soli opékejte 3 minuty na prudkém ohni a pak přidejte kukuřičnou moučku. Houby jí dobře obalte. Poté přidejte cibuli a česnek. Dochuťte pepřem. Přilijte smetanu, přidejte lístky z větvičky tymiánu a 5 minut redukujte do hladka.

www.tacos.cz Brambory oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Máslem vymažte zapékací misku a dno pokryjte krémovými houbami. Přikryjte je plátky brambor, z nichž nahoře vytvořte růžici. Osolte a opepřete a přidejte zbývající tymián. Navrch položte zbývající máslo nakrájené na kousky. Pečte 40 minut.

vloženo 22.01.2022    zobrazeno 494x    verze pro tisk

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené