Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
Gratin de patate douce, navet, épices et cantal
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 715 dkg batátů, 3 okurky, 1/2 svazku koriandrových lístků, 1/2 vejce, 2.15 dl šlehačky, 10 dkg tvrdého sýra cantal, 2 lžíce rozinek, 4 lžíce mandlí - vloček, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky karí koření, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na teplotu 150 °C, vymažte gratinovou misku kapkou olivového oleje. Oloupejte sladké brambory a okurky a nakrájejte je na plátky. Rozložte je do zapékací mísy spolu s rozinkami. Umyjte, osušte a nakrájejte koriandr. Rozmíchejte vajíčko se smetanou v misce. Přidejte koření, vločky mandlí a polovinu koriandru. Osolte, opepřete a promíchejte, pak touto směsí zalijte zeleninu. Povrch zasypeme na kostičky nakrájeným sýrem cantal a pokropíme olivovým olejem. Pečte asi 75 minut. Před podáváním posypte zbývajícím koriandrem.