cpt. Cook
 

Brambory zapečené s kmínem

Brambory zapečené s kyselou smetanou

Brambory zapečené s masem

Brambory zapečené s rajčaty

Brambory zapečené s rajčaty po plovdivsku

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Cumberlandský koláč s křupavým povrchem
(Crispy-topped Cumberland pie)

Falešná sekaná

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Francouzské brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
3 porce:  315 dkg brambor, 1/2 malý květák, 4  vejce, 115 dkg uzeného masa, 2  pórky, 2 dl mléka, 15 dkg tvrdého sýra, sůl, majoránka, mletý pepř, 3 stroužky česneku, muškátový květ
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oškrábané brambory nahrubo nastrouháme, dáme do vyšší nádoby, zalijeme mlékem a v mikrovlnné troubě vaříme přikryté 7 minut. Pórek nakrájíme na kolečka, maso na kostičky, květák rozebereme na růžičky, vše smícháme s prolisovaným česnekem a přidáme k bramborám. Vejce ušleháme, přidáme majoránku, muškátový květ, pepř, sůl a větší část nastrouhaného sýra. Směsí zalijeme zeleninu s masem, promícháme a vaříme přikryté 20 minut. Zbytek sýra nakrájíme na proužky, dáme na nákyp a zapékáme ještě 5 min.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2443x    verze pro tisk

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Gratinované brambory s houbami
(Gratin de pommes de terre aux champignons des bois)

Gratinované brambory s lososem, špenátem a koprem
(Gratin de pomme de terre, saumon et épinards a l'aneth)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené