cpt. Cook
 

Köttbullar
(Švédské masové kuličky)

Krokety z vepřového masa s citrónovou omáčkou

Krumlovský drak

Křenové placky

Kuličky v rajčatové omáčce

Kuličky z masa a sýra

Kuličky z mletého masa s garam másalou

Kuličky z mletého mase v zelenině

Lví hlavy - Šitsitou

Malostranské placičky

Marinované karbanátky

Marocké závitky

Máslové řízky

Masové knedlíčky s paprikou a těstovinami

Masové knedlíčky v omáčce

Masové koule s rýží
(Palle di carne trittata con riso)

Masové koule v pikantním hořčičném sosu

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Masové kuličky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg zadního hovězího, 20 dkg vepřového masa, 8 dkg cibule, 8 dkg strouhanky, 1/2  vejce, 20 dkg másla na osmažení cibule a masových kuliček, 2 dl mléka do strouhanky, sůl, mletý pepř, nové koření, moučkový cukr, glutasol,

Šťáva - omáčka: 6 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, mletý bílý pepř, glutasol, moučkový cukr, zelená petrželka, worcestrová omáčka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Libové hovězí a vepřové maso se umele dvakrát na masovém strojku, přidá se jemně krájená na oleji nebo másle do zlatova osmahnutá cibule, strouhaná houska pokropená mlékem, vejce a trochu soli. Ochutí se mletým pepřem, mletým novým kořením, práškovým cukrem, glutasolem a vše se dobře promíchá. Hmota nesmí být příliš tuhá.

www.tacos.cz Z hmoty se tvarují menší kuličky (velikosti malého vlašského ořechu, 5 - 7 na porci), které se na másle osmaží do zlatova. Mohou se podávat bez šťávy i se šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené šťouchané brambory.

www.tacos.cz Příprava šťávy - omáčky: z másla a mouky se připraví světlá zásmažka, zalije se mlékem a za stálého míchání se povaří. Pak se ochutí solí, glutasolem, mletým bílým pepřem, cukrem a nakonec se přidá trochu sekané petrželky nebo pažitky a worcesteru. V hotové omáčce se podusí (asi 15-20 minut) osmažené kuličky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2455x    verze pro tisk

Masové kuličky po řecku

Masové kuličky s čedarem zapečené v orzu