Šťáva - omáčka: 6 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, mletý bílý pepř, glutasol, moučkový cukr, zelená petrželka, worcestrová omáčka
www.tacos.cz Z hmoty se tvarují menší kuličky (velikosti malého vlašského ořechu, 5 - 7 na porci), které se na másle osmaží do zlatova. Mohou se podávat bez šťávy i se šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené šťouchané brambory.
www.tacos.cz Příprava šťávy - omáčky: z másla a mouky se připraví světlá zásmažka, zalije se mlékem a za stálého míchání se povaří. Pak se ochutí solí, glutasolem, mletým bílým pepřem, cukrem a nakonec se přidá trochu sekané petrželky nebo pažitky a worcesteru. V hotové omáčce se podusí (asi 15-20 minut) osmažené kuličky.