zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mletého masa se přidává vlhká houska nebo strouhanka, aby bylo jemné a nadýchané. Ověřte si to při přípravě masových koulí v pikantním hořčičném sosu. Strouhanku a mléko smíchejte, nastrouhejte cibuli. Vmíchejte sekané maso a vejce, osolte a opepřete. Masový vývar přiveďte do varu, z mletého masa mokrýma rukama ztvarujte koule, vložte do vřícího vývaru a při mírné teplotě uvařte. Oloupejte cibuli a navinulé jablko odstraňte jádřinec a nakrájejte na kostičky. Cibuli zpěňte na másle, zahustěte moukou, přidejte jablko a při mírné teplotě poduste. Zakvedlejte středně ostrou hořčici, kari, smetanu a vývar, v němž jste vařili koule z mletého masa. Povařte 10 minut a osolte, opepřete, případně přislaďte. Koule vložte do omáčky a nechte krátce proležet.
www.tacos.cz Příloha: rýže na másle nebo vařené brambory, čerstvý salát se zálivkou z octa a oleje s pažitkou