cpt. Cook
 

Köttbullar
(Švédské masové kuličky)

Krokety z vepřového masa s citrónovou omáčkou

Krumlovský drak

Křenové placky

Kuličky v rajčatové omáčce

Kuličky z masa a sýra

Kuličky z mletého masa s garam másalou

Kuličky z mletého mase v zelenině

Lví hlavy - Šitsitou

Malostranské placičky

Marinované karbanátky

Marocké závitky

Máslové řízky

Masové knedlíčky s paprikou a těstovinami

Masové knedlíčky v omáčce

Masové koule s rýží
(Palle di carne trittata con riso)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Masové koule v pikantním hořčičném sosu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce strouhanky, 1/8 l mléka, 15 dkg strouhané cibule, 40 dkg mletého masa, 1/2  vejce, sůl, mletý pepř, 1/4 l masového vývaru, 1/2  cibule, 1/2  jablko, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce hořčice, 1/4 lžičky karí koření, 4 lžíce smetany, 1/2 špetka moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mletého masa se přidává vlhká houska nebo strouhanka, aby bylo jemné a nadýchané. Ověřte si to při přípravě masových koulí v pikantním hořčičném sosu. Strouhanku a mléko smíchejte, nastrouhejte cibuli. Vmíchejte sekané maso a vejce, osolte a opepřete. Masový vývar přiveďte do varu, z mletého masa mokrýma rukama ztvarujte koule, vložte do vřícího vývaru a při mírné teplotě uvařte. Oloupejte cibuli a navinulé jablko odstraňte jádřinec a nakrájejte na kostičky. Cibuli zpěňte na másle, zahustěte moukou, přidejte jablko a při mírné teplotě poduste. Zakvedlejte středně ostrou hořčici, kari, smetanu a vývar, v němž jste vařili koule z mletého masa. Povařte 10 minut a osolte, opepřete, případně přislaďte. Koule vložte do omáčky a nechte krátce proležet.

www.tacos.cz Příloha: rýže na másle nebo vařené brambory, čerstvý salát se zálivkou z octa a oleje s pažitkou

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2919x    verze pro tisk

Masové kuličky

Masové kuličky po řecku

Masové kuličky s čedarem zapečené v orzu