Masové kuličky s čedarem zapečené v orzu [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Masové kuličky s čedarem zapečené v orzu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce rostlinného oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 40 dkg mletého hovězího masa, 2 lžíce nasekané bazalky, 3 dkg strouhanky, 12.15 dkg strouhaného čedaru, 1/2  vejce, 2 lžíce rajčatového pyré, 40 dkg rajčat z plechovky, 2 kostky hovězího vývaru, 115 dkg těstovinové rýže (orzo)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 180 °C. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm nadrobno pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, 3 minuty, až změkne. Dáme stranou na 10 minut zchládnout. V míse smícháme mleté maso, osmahnutou cibuli, nasekanou bazalku, strouhanku, čtvrtinu čedaru a vejce. Ze směsi vytvoříme malé kuličky, asi po 5 na porci. Na stejné pánvi na středním plameni rozehřejeme zbytek oleje a kuličky na něm osmahneme, prohazujeme je, aby byly ze všech stran, asi 5 minut, až zhnědnou. Vmícháme rajčatový protlak a sekaná rajčata, kostky bujónu a zalijeme horkou vodou. Po přivedení k varu přimícháme těstoviny. Přikryjeme a pečeme v troubě 10 minut. Potom teplotu zvýšíme na 220 °C, sundáme pokličku, posypeme zbývajícím sýrem a necháme zapéci dalších 10 minut odkryté, až jsou těstoviny hotové a sýr roztavený a hnědnoucí.

www.tacos.cz Příloha: česnekový chléb a míchaný salát

vloženo 26.11.2016    zobrazeno 1549x    verze pro tisk

Masové kuličky smyrenské

Masové závitky z kyselého zelí a masa

Masový závin

Mexické masové kuličky v rajčatech

Mittitei

Mleté maso s houbami a jáhlami

Mleté maso zapékané v paprikách s tykví

Musaká
(Nákyp s lilkem)

Musaka

Musaka s bramborami

Musaka z Belvederu

Musaka z mletého masa a rýže

Musaka z mletého masa a zelí

Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami

Musaka z tykve

Mussaka

Nákyp z mletého masa s cibulí

Nervózní karbenátky na grilu

Novoroční závitky Tiung