na kaši: 1/2 kg brambor, 8 cl rostlinného oleje, 1/2 cibule, 15 dkg másla, 1/2 lžíce chilli vloček,
na ozdobu: 1/2 červené cibule, 10 g koriandrových lístků, 1/2 chilli paprička
www.tacos.cz Vmíchejte rajčatový protlak a mleté hovězí maso. Zvyšte teplotu na nejvyšší stupeň a restujte, dokud maso nezhnědne a olej se nezačne oddělovat od směsi, asi 15 min. Přidejte mrkev a hovězí vývar. Dobře promíchejte a nepřikryté vařte 30-40 minut, nebo dokud směs nezhoustne.
www.tacos.cz Pro přípravu kořeněné kaše mezitím vyklopte oloupané a rozčtvrcené brambory do hrnce, zalijte je studenou vodou a dobře osolte. Přiveďte je k varu a vařte 8-10 minut, dokud nezměknou, ale stále drží tvar. Dobře je slijte a nechte několik minut oschnout v páře. Brambory rozmačkejte na hladkou kaši. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Odstavte z ohně, vmíchejte máslo a chilli vločky, dokud se nerozpustí, a poté je vmíchejte do kaše. Dochuťte solí.
www.tacos.cz Hovězí maso podle chuti dokořeňte, vmíchejte hrášek a duste dalších 10 minut. Odstavte z ohně a vyhoďte bobkový list a skořicovou tyčinku. Vmíchejte polovinu limetkové šťávy a v případě potřeby přidejte i zbytek. Kořeněnou hovězí směs přendejte do hluboké zapékací misky a nechte ji mírně vychladnout.
www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Přelijte kořeněnou kaši přes náplň a rovnoměrně ji rozetřete, aby vše pokryla. Pečte 20-25 minut, dokud poleva nezezlátne. Navrch před podáváním přidejte nadrobno nasekanou červenou cibuli, koriandr a nasekanou chilli papričku. Podávejte horké.