zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso omyjeme, nakrájíme na kousky, žemle zvlhčíme mlékem a společně s masem umeleme na strojku. Umleté maso dáme do misky, přidáme vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme podlouhlé řízky asi 1 cm vysoké, na jedné straně je poprášíme moukou a touto stranou je klademe na pekáček do rozehřátého tuku. Řízky pečeme v troubě nejprve po jedné straně, potom je obrátíme a pečeme po druhé straně do růžova. Upečené řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme trochou studeného vývaru a dobře povaříme. Hotovou šťávu zjemníme máslem a řízky upravené na talíři šťávou přelijeme.
www.tacos.cz (Vilém Vrabec)
www.tacos.cz Příloha: bramborová kaše a kompot