cpt. Cook
 

Baklažány na slanině

Baklažány pečené s rajčaty

Baklažány s česnekovou omáčkou

Baklažány s houbovou náplní

Baklažány s rajčatovou omáčkou

Baklažány se zeleninovou náplní

Baklažány smažené

Baklažány zapečené

Cuketa s těstovinami

Cukety po čínsku

Cukety po provensálsku
(Courgettes à la provencale)

Gratinovaný zeleninový nákyp

Hokkaido se žampiónovou omáčkou

Chlupatá smažená tykev

Kari z tykve

Kreolská tykev

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lilek smažený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg lilku, sůl, mletý pepř, citrón, 10 dkg hladké mouky na obalení, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky kupujeme nepřezrálé, mladé s pružnou dužninou. Oloupáme je, příliš zralá semena vybereme, pak lilky nakrájíme na silnější kolečka nebo na podélné pruhy. Plátky posolíme, zakapeme citrónem a necháme zakryté stát. Utěrkou je osušíme, namáčíme je v mouce a v rozpáleném oleji je vysmažíme. Lilky můžeme obalovat i jako vídeňský řízek nebo jako pařížský řízek v těstíčku.

www.tacos.cz Lilek je bohatý na vzácné nerostné látky, zejména vápník, fosfor, železo.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1965x    verze pro tisk

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs