cpt. Cook
 

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lilek smažený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg lilku, sůl, mletý pepř, citrón, 10 dkg hladké mouky na obalení, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky kupujeme nepřezrálé, mladé s pružnou dužninou. Oloupáme je, příliš zralá semena vybereme, pak lilky nakrájíme na silnější kolečka nebo na podélné pruhy. Plátky posolíme, zakapeme citrónem a necháme zakryté stát. Utěrkou je osušíme, namáčíme je v mouce a v rozpáleném oleji je vysmažíme. Lilky můžeme obalovat i jako vídeňský řízek nebo jako pařížský řízek v těstíčku.

www.tacos.cz Lilek je bohatý na vzácné nerostné látky, zejména vápník, fosfor, železo.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3164x    verze pro tisk

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou