zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilek oloupejte a nakrájejte na délku na plátky vysoké asi 1/2 cm. Tyto plátky posypte solí a naskládejte jeden na druhý do cedníku, navrch dejte čistou utěrku, talíř nebo tácek a na ten něco těžkého, aby lilky pustily hořkou vodu. Nechte lilky odkapat několik hodin. Potom opláchněte, dobře osušte, obalte ve vajíčku a ve strouhance a osmahněte na oleji. Mezitím si připravte rajskou omáčku: na másle a oleji osmahněte česnek, přidejte rajčatový koncentrát, ten zřeďte vodou, aby nebyl moc hustý a ochuťte kostkou do polévky. Vařte asi 30 minut.
www.tacos.cz Do pekáčku nalijte trochu omáčky a na ní vrstvěte lilek, posypte sýrem, přidejte na kousíčky nakrájený salám a malé kousíčky mozzarelly, bazalku, opět zalijte omáčkou a pokračujte, dokud nebude pekáček plný. Dejte péci do trouby na 30 minut. Parmigiana se jí jak teplá, tak studená. Místo salámu můžete dát masové kuličky - polpette.