Kuřecí jambalaya
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kuře rozporcované na kousky, 1/2 kg uzené klobásy, 20 dkg rýže, 2 dl hovězího vývaru, 6 zelených jarních cibulek, 1/2 velká cibule, 4 řapíkaté celery, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, 1/2 zelená paprika, 10 dkg rostlinného tuku, pažitka, 1/2 lžíce tabasca, celý pepř, voda
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kousky kuřete položíme do hluboké pánve, přelijeme 300 ml vody, osolíme a přidáme několik kuliček černého pepře. Přivedeme k varu, snížíme plamen a přikryjeme pokličkou. Dusíme asi 60 minut. Maso vyndáme, osušíme, vykostíme a rozkrájíme na malé kousky. Celou klobásu opečeme v troubě (10 minut). Vyndáme a nakrájíme na malé kousky. Osmahneme drobně pokrájenou zeleninu do zlatova. Smícháme všechny přísady, včetně masa, v hluboké pánvi, přivedeme k varu, zmenšíme plamen a přikryjeme pokličkou. Dusíme na minimálním plameni 60 minut. Během dušení neodkrýváme pánev.