Khirčí
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg rýže, 215 dkg čočky, 1/2 větší cibule, 1/2 stroužek česneku, 10 hřebíčků, 10 zrnek kardamomu, kousek celé skořice, několik plátků máčeného zázvoru, 1/2 lžička mleté kurkumy, špetka mletého pepře, špetka práškového chilli, tuk, 2 lžíce mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýži a čočku smícháme a necháme stát hodinu ve studené vodě. Do kastrolu dáme tuk, osmažíme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, koření a zázvor. Rýži s čočkou ocedíme a vsypeme do kastrolu. Přidáme kurkumu a sůl, promícháme a na mírném ohni vaříme asi pět minut. Zalijeme vařící vodou, aby jí v poměru k rýži a čočce bylo 3:5, těsně přiklopíme a dusíme, až je rýže sypká. Před podáváním pokropíme dvěma lžícemi mléka. Podáváme obložené na čtvrtky nakrájenými natvrdo uvařenými vejci a osmaženou cibulkou.