cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

Černý kuba

Černý kuba

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou

Karbanátky ze směsi semínek

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Khirčí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg rýže, 215 dkg čočky, 1/2 větší cibule, 1/2 stroužek česneku, 10  hřebíčků, 10 zrnek kardamomu, kousek celé skořice, několik plátků máčeného zázvoru, 1/2 lžička mleté kurkumy,  špetka mletého pepře,  špetka práškového chilli, tuk, 2 lžíce mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýži a čočku smícháme a necháme stát hodinu ve studené vodě. Do kastrolu dáme tuk, osmažíme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, koření a zázvor. Rýži s čočkou ocedíme a vsypeme do kastrolu. Přidáme kurkumu a sůl, promícháme a na mírném ohni vaříme asi pět minut. Zalijeme vařící vodou, aby jí v poměru k rýži a čočce bylo 3:5, těsně přiklopíme a dusíme, až je rýže sypká. Před podáváním pokropíme dvěma lžícemi mléka. Podáváme obložené na čtvrtky nakrájenými natvrdo uvařenými vejci a osmaženou cibulkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2936x    verze pro tisk

Kontrabáš

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub