cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

Černý kuba

Černý kuba

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg ovesných vloček, 10 dkg uzeného masa nebo dietních párků, 1/2 l mléka zředěného vodou, strouhanka podle potřeby, 1/2  cibule, 1/2  vejce, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička majoránky, sůl, mletý pepř, tuk na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vločky zalijeme zředěným mlékem a necháme je aspoň hodinu bobtnat. Potom je vymačkáme, přidáme do nich jemně nakrájenou cibuli, celé vejce, na kostičky nakrájenou uzeninu a ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a podle potřeby osolíme, event. trochu připepříme. Všechny suroviny dobře propracujeme a tvoříme malé karbanátky, které můžeme omočit v rozšlehaném bílku a strouhance. Opékáme je na rozpáleném tuku a pamatujeme, že vyšší vrstva tuku se méně přepaluje než nižší. Karbanátky podáváme s bramborovou kaší, hustě posypanou jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou. Jako příloha je vhodná sterilovaná zelenina nebo kyselá okurka.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2858x    verze pro tisk

Karbanátky ze směsi semínek

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub