Těsto: 215 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 1/2 vejce, 1/2 žloutek, špetka soli, 10 dkg másla nebo margarin, hrách (sušený),
Na ozdobení: 315 dkg jahod (v kombinaci s malinami, rybízem), 2 lžičky moučkového cukru, 1/2 lžička třešňovice
www.tacos.cz Ovocné košíčky: na těsto vyválené do tenké placky položíme dnem vzhůru formičky a po obvodu vyřízneme dílky těsta, které pak vtlačíme do vymazaných formiček. Přesahující okraje odřízneme. Těsto propícháme vidličkou a posypeme sušeným hrachem, který zabrání vytváření vzduchových bublin. Košíčky pečeme asi 20 minut do světležluta v troubě předehřáté na 200 stupňů (plyn stupeň 3). Hrách vysypeme, dortíčky necháme vychladnout. Třetinu očištěných plodů rozmixujeme s cukrem a alkoholem, zbývající ovoce rozdělíme do košíčků a překryjeme rozmixovaným pyré.