Těsto: 215 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 1/2 vejce, 1/2 žloutek, špetka soli, 10 dkg másla, hrách (sušený),
Na ozdobení: 1/2 ztužovač šlehačky, 15 dkg lískových ořechů, 1.15 kg višní, 2 vejce, 7.15 dkg moučkového cukru, 2 lžíce škrobové moučky, 20 dkg kysané smetany, 1/2 lžičky mleté skořice, vanilka
www.tacos.cz Koláč: z těsta vyválíme placku silnou 3 - 4 mm a vložíme ji do vymazané koláčové formy o průměru 26 cm. Těsto propícháme vidličkou a povrch posypeme sušeným hrachem, který zabrání vytváření vzduchových bublin. Pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů (plyn stupeň 3), pak hrách vysypeme. Koláčové dno posypeme ztužovačem šlehačky a oříšky a poklademe višněmi. Na vrstvu višní nalijeme krém umíchaný z vajec, cukru, škrobu, smetany, skořice a vanilky. Takto připravený koláč dopékáme ještě 20 minut.