cpt. Cook
 

Jahodový páj

Jemná vánočka

Kakaová bublanina s ovocem

Kefírová buchta

Klasický srnčí hřbet

Kokosové řezy

Koláč ke kávě

Koláč Maxant pod sněhem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koláč naruby sester Tatinových

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  20 dkg hladké mouky, kypřící prášek do pečiva, 12 dkg másla nebo rostlinného tuku, 1/2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžička soli,  trochu citrónové kůry, 2 lžíce vody nebo žloutek, 4 lžíce másla, 4 lžíce krystalového cukru, 1/2 kg ovoce (jablka, hrušky, broskve, meruňky)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na křehké těsto této tradiční francouzské speciality smícháme mouku s kypřícím práškem, prosejeme do mísy a přidáme další přísady (jedna dávka odpovídá koláči o průměru asi 25cm). Tuk nesmí být docela rozteklý, bylo by ho nutno příliš mnoho. Přísady se zpracují elektrickým hnětačem postupně od nejnižší rychlosti k nejvyšší. Nakonec je dobré na pomoučené ploše propracovat těsto ještě rukama do tvaru nelepivého bochánku.

www.tacos.cz Nejprve na mírném ohni necháme na pánvičce zkaramelizovat cukr s máslem - výsledek má jemnější chuť, než když použijeme vodu. Oloupané kousky ovoce poskládáme do klasické jednodílné formy na koláč nebo pánve a mírně podusíme. Pak pokryjeme tence vyváleným plátem křehkého těsta a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů. Okamžitě převrátíme a podáváme ještě teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4608x    verze pro tisk

Koláč plněný jablky

Koláč s černým rybízem

Koláč s dušenými jablky

Koláč s ricottou

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s višněmi

Košíčky s ovocem

Křehký koláč plněný tvarohem

Křehký koláč plněný tvarohem a ovocem

Křehký koláč s jablky a se sněhem

Křehký závin s jablky