cpt. Cook
 

Jahodový páj

Jemná vánočka

Kakaová bublanina s ovocem

Kefírová buchta

Klasický srnčí hřbet

Kokosové řezy

Koláč ke kávě

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koláč Maxant pod sněhem

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  6  vajec, 2 dkg krystalového cukru, 6 lžic vlažné vody, 16 dkg hrubé mouky, 1/2 balíček vanilkového cukru, citrónová kůra, hladká mouka na vysypání plechu, 715 dkg ovoce (jahody, třešně), 6  bílků, 30 dkg moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Originální recept na vynikající koláč, jímž se pyšní rodinný hotel Maxant ve Frymburku. Žloutky ušleháme s krystalovým cukrem a vlažnou vodou až do zhoustnutí. Pak bílky těchto vajec ušleháme na tuhý sníh. Do žloutkové hmoty zlehka vmícháme hrubou mouku, vanilkový cukr, citrónovou kůru a zlehka přidáme sníh. Těsto vlijeme na moukou vysypaný plech a dáme péci asi na 130 stupňů Celsia. Po 15 minutách plech vytáhneme, naklademe okapané ovoce a dáme znovu péci. Z bílků a moučkového cukru ušleháme v teplé vodní lázni sníh. Těsně před dopečením jím zalijeme koláč a necháme zapéct do zrůžovění.

www.tacos.cz V létě k tomuto koláči skvěle chutná ledový čaj nebo káva, za chladnějšího počasí horká čokoláda.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2690x    verze pro tisk

Koláč naruby sester Tatinových

Koláč plněný jablky

Koláč s černým rybízem

Koláč s dušenými jablky

Koláč s ricottou

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s višněmi

Košíčky s ovocem

Křehký koláč plněný tvarohem

Křehký koláč plněný tvarohem a ovocem

Křehký koláč s jablky a se sněhem

Křehký závin s jablky