cpt. Cook
 

Hanácký koláč

Horácký koláč

Hradecký věnec

Hruškový koláč s tvarohem

Hruškový koláč z kyselé šlehačky

Jablečný koláč z bramborového těsta

Jablečný kynutý koláč

Jablečný závin
(Apfelstrudel)

Jablečný závin z pivního těsta

Jablková žaluzie
(Jalousie aux pommes)

Jablkové řezy s ořechy

Jablkový koláč od Romany

Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s piškotem

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový závin

Jablkový závin křehký

Jablkový závin máslový

Jahodový koláč po francouzsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jahodový koláč pod sklem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 18 dkg másla, 1/2  vejce, citrónová kůra, vanilka, sůl, 15 dkg rybízové marmelády nebo jiná zavařenina, 20 dkg jahod,

Na zálivku: 10 dkg moučkového cukru, 1/8 l jahodové šťávy, 3 g želatiny

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku prosijeme s cukrem, zpracujeme s máslem a vejcem křehké těsto, ze kterého uděláme kolo do dortové formy a z části vyválíme váleček, ze kterého uděláme na placku dovnitř formy okraj. Koláč upečeme do růžova, prochladlý namažeme zavařeninou a na ni naskládáme úhledné půlky jahod. Prolisovanou jahodovou šťávu smícháme s práškovou želatinou a s trochou vody a zahřejeme, ale nevaříme. Chladnoucí želatinovou zálivku nanášíme pak lžící na jahody. Krájíme, až když želatina úplně ztuhne.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3530x    verze pro tisk