cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky I.

Bramborové knedlíky II.

Bramborové knedlíky po staročesku

Bramborové knedlíky s houskou I.

Bramborové knedlíky s houskou II.

Bramborové knedlíky z horkých brambor

Bramborové noky

Bramborové šišky

Bramborový jemný knedlík

Brodské knedlíky k huse

Česnekový bramborový knedlík

Jemné bramborové knedlíky I.

Jemné bramborové knedlíky II.

Jemné bylinkové knedlíčky

Jemné houskové knedlíčky

Jemné knedlíky

Jemné noky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jemný knedlík vařený v ubrousku (Polenta)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  7 dkg másla, 2  vejce, 10 dkg hrubé mouky, 1/2 dl mléka, sůl, tuk na ubrousek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Máslo utřeme se žloutky do pěny, přidáme mléko, sůl, mouku a z bílků tuhý sníh. Ubrousek namočíme, dobře vyždímáme a potřeme rozehřátým tukem. Vložíme jej do cedníku a naplníme těstem. Drobně jej zřasíme, aby netvořil velké záhyby, zavážeme kousek nad těstem a podruhé zavážeme asi 3 - 4 cm nad prvním vázáním. Vaříme v hrnci, zavěšený na vařečce, přiklopený. Po 15 minutách rozstřihneme dolní vázání, knedlík sejmeme z vařečky a obrátíme uzlem dolů. Vaříme dál bez zavěšení 1/4 hodiny. Hotový rozvážeme, necháme trochu vyjít páru, stěrkou okraje od ubrousku uvolníme, aby knedlík zůstal hladký, a nakrájíme jej zkříženou nítí. Podáváme potřený máslem k masu upravenému se smetanovou omáčkou a k rybě na černo.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5089x    verze pro tisk

Jemný knedlík vařený v ubrousku I