cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky I.

Bramborové knedlíky II.

Bramborové knedlíky po staročesku

Bramborové knedlíky s houskou I.

Bramborové knedlíky s houskou II.

Bramborové knedlíky z horkých brambor

Bramborové noky

Bramborové šišky

Bramborový jemný knedlík

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brodské knedlíky k huse

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1/2 kg brambor, 215 dkg hrubé mouky, 3 dkg krupice, 1/2 lžička soli, 1/2  vejce, 115 dkg housek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené studené brambory umeleme, dáme na vál, přidáme hrubou mouku, krupici, sůl a vše lehce promícháme. Uprostřed těsta uděláme jamku, přidáme vejce a dobře zpracujeme; naposled zaválíme do těsta na kostky nakrájenou osmaženou housku. Z těsta uděláme pak podlouhé knedlíky, v prudce vařící vodě vaříme 5-10 minut podle velikosti.

www.tacos.cz Velmi chutné jako příloha k huse se zelím, k vepřové pečeni nebo k uzenému masu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6280x    verze pro tisk

Česnekový bramborový knedlík

Jemné bramborové knedlíky I.

Jemné bramborové knedlíky II.

Jemné bylinkové knedlíčky

Jemné houskové knedlíčky

Jemné knedlíky

Jemné noky

Jemný knedlík vařený v ubrousku (Polenta)

Jemný knedlík vařený v ubrousku I