cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky I.

Bramborové knedlíky II.

Bramborové knedlíky po staročesku

Bramborové knedlíky s houskou I.

Bramborové knedlíky s houskou II.

Bramborové knedlíky z horkých brambor

Bramborové noky

Bramborové šišky

Bramborový jemný knedlík

Brodské knedlíky k huse

Česnekový bramborový knedlík

Jemné bramborové knedlíky I.

Jemné bramborové knedlíky II.

Jemné bylinkové knedlíčky

Jemné houskové knedlíčky

Jemné knedlíky

Jemné noky

Jemný knedlík vařený v ubrousku (Polenta)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jemný knedlík vařený v ubrousku I

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  rohlíky (od předchozího dne), 1/4 l mléka, 2 lžíce másla, 2  vejce, sůl, 4 lžíce hrubé mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Polovinu rohlíků nakrájíme na plátky a polijeme studeným mlékem. Druhou polovinu nakrájíme na malé kostky a opražíme je slabě na másle za častého míchání. K namočeným rohlíkům přidáme do pěny ušlehaná vejce, dobře promícháme, osolíme a přidáme vrchovaté lžíce mouky. Do hotového těsta zamícháme osmažené rohlíky. Uděláme dva válečky, položíme je na dva vyždímané malé ubrousky a dobře zabalíme. Konce zavážeme. Vaříme v kastrole v osolené vodě 1/2 hodiny. Po 1/4 hodině knedlíky obrátíme. Hotové vybalíme, necháme krátce vyjít páru a nakrájíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2411x    verze pro tisk