cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové knedlíky I.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg vařených brambor, sůl, 15 dkg hrubé mouky, 8 dkg krupice, sůl, 2  vejce, 1/2 dl mléka, 4 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chladné, nejlépe den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme, osolíme a přidáme k nim mouku, krupici a s mlékem a vychladlým tekutým máslem rozšlehaná vejce. Těsto dobře propracujeme a vytvoříme tři šišky o průměru asi 5 cm, které vložíme do vařící osolené vody a okamžitě nadzvedneme vařečkou, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme na mírném ohni 20 - 30 minut. O tom, zda jsou knedlíky dostatečně provařené, se přesvědčíme tím, že jeden z nich uprostřed překrojíme.

www.tacos.cz Uvařené knedlíky neprodleně nakrájíme nití na plátky a vyložíme do mísy, aby z nich vyšla pára.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 10553x    verze pro tisk

Bramborové knedlíky II.

Bramborové knedlíky po staročesku

Bramborové knedlíky s houskou I.

Bramborové knedlíky s houskou II.

Bramborové knedlíky z horkých brambor

Bramborové noky

Bramborové šišky

Bramborový jemný knedlík

Brodské knedlíky k huse

Česnekový bramborový knedlík

Jemné bramborové knedlíky I.

Jemné bramborové knedlíky II.

Jemné bylinkové knedlíčky

Jemné houskové knedlíčky

Jemné knedlíky

Jemné noky

Jemný knedlík vařený v ubrousku (Polenta)

Jemný knedlík vařený v ubrousku I