cpt. Cook
 

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)

Fazolková polévka

Fazolková polévka
(Bou'neschlupp)

Fazolková s koprem

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Francouzská celerová polévka

Francouzská cibulová

Francouzská z míchané zeleniny

Grumbeeresupp
(Bramborová polévka po alsasku)

Gulášová polévka falešná

Hladká Ančka

Hnědá zelná polévka

Horácká polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrachová z mladého hrášku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg hrachových lusků, 1/2 l vody nebo vývaru s masoxem, 1/4 l mléka, 4 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, sůl, žemle, 10 g tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lusky zbavíme postranních vláken, nakrájíme je na menší kousky a dáme na tuk dusit. Dbáme, aby lusky nezhnědly, jen se osmahly, necháme je změknout, potom zaprášíme moukou, podlijeme vodou a mlékem a povaříme. Měkké lusky prolisujeme sítem. Můžeme také lusky vyloupat a zvlášť vařit slupky, které prolisujeme, a hrášek přidat do polévky až na konci varu. Hotovou polévku dochutíme solí a doplníme na kostičky pokrájenou, osmaženou žemlí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2573x    verze pro tisk

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Hrášková s rýží

Chřestová jemná

Chřestová polévka