cpt. Cook
 

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fazolková polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.215 l vody, 30 dkg fazolových lusků, 1/2  cibule, 4 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, 1/2  žloutek, 1/2 dl smetany, 15 dkg tvrdého sýra na strouhání, sůl, pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazolky očistíme, zbavíme vláken, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Z poloviny tuku a z mouky připravíme zlatovou jíšku, zředíme trochou vývaru, přidáme k fazolkám a povaříme. Před dovařením přidáme do polévky na tuku osmaženou drobně nakrájenou cibulku. Do hotové polévky zašleháme smetanu se žloutkem. Již nevaříme, jen prohřejeme. Při podávání posypeme každou porci strouhaným sýrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2456x    verze pro tisk

Fazolková polévka
(Bou'neschlupp)

Fazolková s koprem

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Francouzská celerová polévka

Francouzská cibulová

Francouzská z míchané zeleniny

Grumbeeresupp
(Bramborová polévka po alsasku)

Gulášová polévka falešná

Hladká Ančka

Hnědá zelná polévka

Horácká polévka

Hrachová z mladého hrášku

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Hrášková s rýží

Chřestová jemná

Chřestová polévka