cpt. Cook
 

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)

Fazolková polévka

Fazolková polévka
(Bou'neschlupp)

Fazolková s koprem

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Francouzská celerová polévka

Francouzská cibulová

Francouzská z míchané zeleniny

Francie - Alsasko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Grumbeeresupp

Bramborová polévka po alsasku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg brambor, 1/2  pórek, 1/2  cibule, 1/2 svazku zelené petrželky, 1/2 svazku kerblíku, 1/2 šálek smetany, 15 dkg másla,  trochu oleje, 1.15 l vývaru nebo vody, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, krutony smažené na másle
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na trošce oleje osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, sůl a pepř. Oloupáme brambory a nakrájíme je na tenké plátky, které přihodíme k cibuli a pórku, a necháme 10 minut povařit s trochou vývaru. Pak přidáme zbývající tekutinu, nasekanou petrželku a kerblík a vaříme dalších asi 30 minut při střední teplotě. Potom polévku propasírujeme (případně rozmixujeme) a spojíme se šlehačkou nebo čerstvým mlékem, okořeníme a přidáme oříšek a nastrouhaný muškátový oříšek. Podáváme teplé s krutony smaženými na másle. Může se také servírovat v polévkové míse se štrasburskými párečky nakrájenými na kolečka.
vloženo 23.07.2011    zobrazeno 1811x    verze pro tisk

Gulášová polévka falešná

Hladká Ančka

Hnědá zelná polévka

Horácká polévka

Hrachová z mladého hrášku

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Hrášková s rýží

Chřestová jemná

Chřestová polévka