cpt. Cook
 

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)

Fazolková polévka

Fazolková polévka
(Bou'neschlupp)

Fazolková s koprem

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Francouzská celerová polévka

Francouzská cibulová

Francouzská z míchané zeleniny

Grumbeeresupp
(Bramborová polévka po alsasku)

Gulášová polévka falešná

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hladká Ančka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 1/2 l vody, sůl, kmín, 1/2 l podmáslí, 1/2 dl smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, ocet, čerstvé houby, vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a necháme vařit dopoloměkka. Podmáslí smícháme s naběračkou smetany (stačí však jen obyčejné mléko) a moukou, dobře rozkvedláme a nalijeme do vody s bramborami. Polévku necháme povařit a podle potřeby osolíme a ochutíme trochou octa. Výborné jsou do ní čerstvé houby. Kdo chce, může polévku vylepšit vejcem (nebo žloutkem), které rozkvedláme zvlášť v troše polévky a již pak nevaříme.

www.tacos.cz Podobně vaří na jihlavsku i 'zelovku'. Zvlášť vaříme kysané zelí se solí a kmínem, uvařené přidáme k vařeným bramborům. Zahustíme smetanou s trochou mouky. Do této polévky můžeme přidat i uzeninu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2167x    verze pro tisk

Hnědá zelná polévka

Horácká polévka

Hrachová z mladého hrášku

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Hrášková s rýží

Chřestová jemná

Chřestová polévka