cpt. Cook
 

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)

Fazolková polévka

Fazolková polévka
(Bou'neschlupp)

Fazolková s koprem

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

Francouzská celerová polévka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Francouzská cibulová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 velké na kolečka nakrájené cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vody, 2 kostky vývaru, 1/2  bobkový list, 4 plátky veky, 115 dkg nastrouhaného tvrdého sýra, 1.15 dl bílého vína, pažitka, tymián, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme cibuli. Na mírném plameni ji osmahneme do zlatova a do měkka. Přidáme vodu a hladkou mouku. Dobře promícháme a přidáme kostky vývaru. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, tymián a pažitku a opět promícháme. Směs přivedeme k varu a přikryjeme pokličkou. Dusíme na mírném plameni asi 20 minut. Potom přidáme víno, promícháme a celou směs přeneseme do zapékací misky. Navrch položíme plátky veky a posypeme sýrem. V troubě zapékáme při 250 °C tak dlouho, až se sýr rozteče a má zlatou barvu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1944x    verze pro tisk

Francouzská z míchané zeleniny

Grumbeeresupp
(Bramborová polévka po alsasku)

Gulášová polévka falešná

Hladká Ančka

Hnědá zelná polévka

Horácká polévka

Hrachová z mladého hrášku

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Hrášková s rýží

Chřestová jemná

Chřestová polévka