cpt. Cook
 

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)

Fazolková polévka

Fazolková polévka
(Bou'neschlupp)

Fazolková s koprem

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Fenyklová polévka s fazolemi, tymiánem a chorizem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg bílých fazolí, 1/2 lžíce slunečnicového oleje nebo olivového, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2  salátový fenykl, 2 lžičky fenyklu, 1/2 lžíce zelené petrželky, 2 lžičky tymiánu, sůl, mletý pepř, 10 dkg choriza
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole namočíme přes noc ve studené vodě, před vařením ji slijeme a propláchneme je. Větší hrnec dejte na střední oheň, na olej přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte 2 minuty. Potom se přidá drcený česnek, nahrubo nakrájený očistěný fenykl, fenyklová semínka, sekaná petrželka a polovina tymiánu a nechá se 3-5 minut změknout. Vše se zasype fazolemi, promíchá a zalije vodou. Přiveďte k varu a pomalu vařte 40 minut nebo až budou fazole měkké, občas promíchejte. Pak sundejte ze sporáku a nechte trochu zchládnout, osolte a opepřete. V mixéru nebo food procesoru zpracujte krátce, na hrubé pyré. Dochuťte a znovu prohřejte.

www.tacos.cz Mezitím v malé nepřilnavé pánvičce opražte 2-3 minuty do křupava chorizo nakrájené na malé kostičky. Přebytečného tuku se zbavíte přemístěním osmažené klobásky na papírový ubrousek. Polévku nalévejte do misek, do každé přidejte trochu choriza a dozdobte lístky čerstvého tymiánu.

vloženo 14.12.2017    zobrazeno 1982x    verze pro tisk

Francouzská celerová polévka

Francouzská cibulová

Francouzská z míchané zeleniny

Grumbeeresupp
(Bramborová polévka po alsasku)

Gulášová polévka falešná

Hladká Ančka

Hnědá zelná polévka

Horácká polévka

Hrachová z mladého hrášku

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Hrášková s rýží

Chřestová jemná

Chřestová polévka