cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Ghanská omáčka

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Holandská omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 l vývaru, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, 3  žloutky, 1/2 lžička škrobové moučky, 2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Smícháme vývar, citrónovou šťávu, žloutky, škrobovou moučku v kotlíku, postavíme do vodní lázně a šleháme na ohni, až omáčka počne houstnout. Pak ji odstavíme a zamícháme do ní po kouscích polovinu másla. Pak ji znovu nahřejeme, přidáme stejným způsobem máslo a hned odstavíme. Omáčka se nesmí vařit, srazila by se. Podáváme k vařené zelenině a k rybám.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3168x    verze pro tisk

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny