cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Burgundská omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg slaniny, 3  cibule, 6  karotek, 3 stroužky česneku, 1/2  bobkový list, tymián,  trochu zelené petrželky, 4 kuličky celého pepře, 1/2  hřebíček, 3/4 l červeného vína, 15  žampiónů, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nadrobno rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, karotku, česnek, koření a pomalu dusíme asi deset minut. Pak zalijeme vínem a znovu asi půl hodiny dusíme. Omáčku prolisujeme, přidáme do ní na zahuštění máslovou kuličku (z poloviny másla a z mouky). Nakonec přidáme na zbytku másla podušené žampióny, trochu petrželky. Podle chuti osolíme. Podáváme ji teplou k pečeni hovězí či srnčí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5512x    verze pro tisk

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Ghanská omáčka

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny