cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Ghana   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ghanská omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  3 lžíce rostlinného oleje, 2  cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 4  rajčata, 40 dkg konzervovaných rajčat, 1/2  chilli papriček scotch bonnet, 4 snítky tymiánu, 2 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnci na mírném ohni rozehřejte rostlinný olej a 10 minut na něm smažte nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidejte rajčatový protlak a několik minut smažte. Vmíchejte nakrájená čerstvá rajčata, i ty z konzervy, celou chilli papričku, lístky z tymiánových větviček (nebo sušený tymián) a vodu. Dobře osolte a vařte 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a nezíská sytě červenou barvu. Před podáváním vyjměte chilli papričku.
vloženo 01.12.2021    zobrazeno 576x    verze pro tisk

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny