Citrónová omáčka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 6 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 2 žloutky, 1/2 citrón, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, trochu pažitky nebo zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z rozpuštěného másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou, dobře rozšleháme a povaříme na hodně hustou omáčku. Pak přidáme kousek jemně strouhané citrónové kůry, vylisovanou citrónovou šťávu a když přejde omáčku var, vešleháme a v omáčce prohřejeme žloutky. Před podáním přidáme trochu jemně sekané pažitky, jindy petržele. Omáčku hned podáváme na vařenou rybu, hovězí maso, drůbež, ale i vařený květák, celer, pór a pod.