cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Béarnská omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 sklenka octa, 2 malé cibule, 1/2 stroužek malý česneku, 1/2 lžíce nakrájeného estragonu, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2 lžička kerblíku, 1/2 lžička pažitky, 3  žloutky, 115 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na mírném ohni dusíme půl hodiny v octě rozsekané malé cibulky, malý stroužek česneku a nakrájené bylinky. Pak protřeme sítem. Ve vodní lázni v misce vetřeme žloutky v prolisovanou bylinkovou hmotu. Když houstne, odstavíme a po kouscích zatřeme máslo.

www.tacos.cz Používáme ke kuřeti, roštěnkám, vařenému masu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3590x    verze pro tisk

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Ghanská omáčka

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny