cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bešamelová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, mletý pepř,

Omáčka Aurora: 1/2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek,

Omáčka Mornay: několik  žampiónů nebo trochu houbového výtažku, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra

zkopírováno z http://www.tacos.cz Máslo rozpustíme, přidáme mouku a pomalu mícháme, až vznikne světlá jíška. Pak za neustálého míchání přiléváme mléko, dochutíme solí a pepřem a povaříme asi 20 minut. Je to základní omáčka, která má řadu doplňků:

www.tacos.cz a) s rajčatovým protlakem, solí, pepřem a muškátovým oříškem je to omáčka Aurora;

www.tacos.cz b) s trochou houbového výtažku nebo podušenými žampióny, strouhaným sýrem je to omáčka Mornay.

www.tacos.cz Tyto omáčky se hodí k vařeným zeleninám (květák, chřest), k telecímu masu, k těstovinám, k zapékaným jídlům, jako zálivka před zapékáním (přidáme žloutek).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3872x    verze pro tisk

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Ghanská omáčka

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny