Gratinovaná ryba
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg rybího filé, sůl,
Omáčka Mornay: 15 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek na špičku nože, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1/2 lžíce zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Filé vaříme sedm minut v osolené vodě, pak vyjmeme a rozsekáme. Smícháme s omáčkou Mornay. Omáčku připravíme takto: z másla a z mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko, povaříme, přidáme sůl a koření. Odstavíme, přidáme rozsekanou rybu, sýr a petrželku. Zapékací misku vytřeme máslem, vložíme do ní směs, půl hodiny zapékáme. Podáváme s brambory a s čerstvým zeleninovým salátem.