cpt. Cook
 

Aidža s masovými kuličkami

Albondigas - masové kuličky v rajské omáčce

Avokádo Zapata

Babiččina paštika
(Pâté Grand-Mère)

Balenky z mletého masa plněné sýrem

Balenky z mletého masa se sýrem

Biff à la Lindström
(Hovězí à la Lindström)

Bifteky po turecku

Bifteky sekané

Cukety v rajské omáčce po arabsku

Česká velikonoční nádivka

Čevapčiči

Čufty se zeleninou

Dánské vepřové kuličky

Dolmas

Dušená rajčata s karbanátky

Dušené mleté maso

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fatimininy tyčinky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Náplň: 4  vejce, 315 dkg skopového masa, 2  cibule, 2 svazky zelené petrželky, 1/2 svazku máty peprné, 1/2 svazku koriandrových lístků, 1/2 lžička kmínu, 1/2 lžička pálivé papriky, 1/2 lžička mleté skořice, sůl, 10 dkg másla na smažení, 16  placiček těsta ourka, 1.15 dl olivového oleje na smažení, mletá skořice s cukrem na posypání

zkopírováno z http://www.tacos.cz K mletému nepříliš tučnému skopovému masu přidáme nadrobno nasekané bylinky: petrželku, koriandr, mátu peprnou, mletý kmín, papriku a cibuli rovněž nadrobno posekanou. Osolíme a 10 minut mícháme. Necháme hodinu odpočinout a pak 10 minut za stálého míchání na rozehřátém másle smažíme. Přidáme vejce a skořici a necháme na plameni ještě 3 minuty prohřát. Stále mícháme. Na každou placičku těsta ouarka (buď polotovar, nebo těsto z mouky a vody v poměru 2:1, mírně osolené, zadělané asi jako na chleba, ze kterého se vykrajují menší porce a ty rozválí na co nejtenčí nevelké kulaté placky) vložíme jednu polévkovou lžíci náplně, svineme do trubičky dlouhé 5 až 6 cm a na rozehřátém oleji po všech stranách do zlatova osmažíme. Podáváme horké a zvlášť v mističce harissu.
vloženo 10.07.2007    zobrazeno 2686x    verze pro tisk

Frikadelky

Frikadelky se sýrem